Els professors

Profile Image

Núria Boix

+ info: nboixart.blogspot.com
Insta. @nuriaboix11

Recordo, quan era petita, que el meu pare va començar a pintar i que, amb la seva passió per aprendre, sempre que sortíem ens portava a veure totes les exposicions, museus… i jo estava avorrida de la pintura!

Però hi ha coses que les devem portar a la sang i, amb 18 anys, vaig venir a Barcelona per estudiar Belles Arts, amb la idea de fer disseny gràfic.

Aquests estudis, més uns primers a l’escola Sanvisens i posteriorment a la Boter-Santaló, van fer que descobrís que la meva passió estava en els pinzells, en els carbons, en el fang…

A nou anys d’estudiar i d’aprendre van sumar-s’hi vint anys més d’ensenyança en diversos centres cívics i tallers: Casa Elizalde, Golferichs, Pati Llimona, Vil·la Florida, Casa Sagnier, escola de mestres Rosa Sensat, Taller Trama de Terrassa…, centres on realment vaig aprendre l’ofici a partir d’intentar comunicar, expressar… en definitiva, compartir coneixements, sentiments i sensacions a través del color, la taca i la línia.
Avui tot aquest coneixement l’aprofito i el renovo constantment amb el nostre projecte a l’escola Ítaca.

Profile Image

Xavier Martínez Vicente

Xanu

+ info  www.xanuart.com
Insta.  @xanupintor
@insectotropics

Pinto i dibuixo quasi es podria dir que des de sempre, d’ençà que els meus pares em deixaven un llapis i un paper i jo els deixava estar a ells. Lògicament, passant els anys només tenia al cap fer la carrera de Belles Arts. Sortint d’aquesta el 1991, ja vaig començar a donar classes de pintura i dibuix en escoles particulars de pintura i en diferents centres cívics de Barcelona, fins a decidir muntar el nostre propi espai, amb les nostres maneres de fer.

Com a pintor he anat evolucionant des d’una línia més clàssica colorista i expressionista propera a l’escola catalana de Joaquim Mir, Ramon Sanvisens i Teresa Llàcer i dels seus alumnes directes, Joaquim Santaló i Ramon Boter, que van ser els meus mestres, fins a una figuració expressionista fronterera amb l’abstracció. Tot aquest viatge m’ha permès de tenir les vivències necessàries per poder treballar amb els alumnes des d’una perspectiva tècnica, així com dins un procés d’experimentació i descoberta del món personal.

A banda de la meva pintura, també treballo en un altre projecte de creació d’imatges multidisciplinari, amb projeccions de vídeo, música i actuació en directe amb el grup Insectotròpics. Hem estrenat a Tàrrega tres projectes que hem presentat en diferents festivals d’arreu del món des de l’any 2011 fins a l’actualitat. Amb l’espectacle Compra’m vam estrenar la Fira de Tàrrega 2015.