Qui som

facebook-twitter-pinterest-instagram-promojam-01 INSTAGRAM

nuria   NURIA-STUDIO

Nuria Boix

Recordo, quan era petita, que el meu pare va començar a pintar i que, amb la seva passió per aprendre, sempre que sortíem ens portava a veure totes les exposicions, museus… i jo estava avorrida de la pintura!
Hi ha coses, però, que les devem portar a la sang i, amb 18 anys, vaig venir a Barcelona per estudiar Belles Arts, amb la idea de fer disseny gràfic.
Però aquests estudis, més uns primers a l’escola Sanvisenç i posteriorment a la Boter-Santaló, van fer que descobrís que la meva passió estava en els pinzells, en els carbons, en el fang…
A aquests nou anys d’estudiar, d’aprendre, van sumar-s’hi vint anys més d’ensenyança en diversos centres cívics i tallers (Casa Elizalde, Golferichs, Pati Llimona, Vil.la Florida, Casa Sagnier, Pere Pruna, l’escola de mestres Rosa Sensat, Taller Trama de Terrassa…) i ara en fa quatre a la nostra escola, Ítaca.
Centres on realment vaig aprendre l’ofici a partir d’intentar comunicar, expressar, en definitiva, compartir coneixements, sentiments i sensacions a través del color, la taca, la línia.

+info: www.nboixart.blogspot.com.es

 

xanu   xanu-studio

Xavier Martínez Vicente, “Xanu”

Pinto i dibuixo quasi es podria dir que des de sempre, d’ençà que els meus pares em deixaven un llapis i un paper i jo els deixava estar a ells. Lògicament, passant els anys només tenia al cap fer la carrera de Belles Arts. Tot just acabada, l’any 1991, ja vaig començar a donar classes de pintura i dibuix en diferents escoles particulars de pintura i en centres cívics de Barcelona, fins que ens vam decidir a muntar el nostre propi espai amb les nostres maneres de fer.

Com a pintor, he anat evolucionant des d’una línia més clàssica colorista i expressionista propera a l’escola catalana de Joaquim Mir, Ramon Sanvicenç i Teresa Llàcer i dels seus alumnes directes, Joaquim Santaló i Ramon Boter, que van ser els meus mestres, fins a una figuració expressionista tocant a l’abstracció. Tot aquest viatge m’ha permès tenir les vivències necessàries per a poder treballar amb els alumnes tant des d’una perspectiva tècnica com dins d’un procés d’experimentació i descoberta del món personal.

A banda de la meva pintura, també treballo en un projecte de creació d’imatges multidisciplinari, amb projeccions de vídeo, música i actuació en directe amb el grup Insectotròpics, havent estrenat a Tàrrega tres projectes, a més d’haver estat convidats en diferents festivals d’arreu del món i de ser els encarregats d’inaugurar la Fira Tàrrega 2015.

+ info: www.xanuart.com

www.elcarrodexanu.blogspot.com.es

www.insectotropics.com